Wereldexpress weer in Amstelveen

De lesbus Wereldexpress is een mobiele doe-tentoonstelling die door het land reist en bezocht kan worden door leerlingen van scholen van 10 t/m 14 jaar oud. In deze bus van het Indisch Herinneringscentrum kan een klas leerlingen van ongeveer 30 personen een uur lang oefeningen doen op het gebied van discriminatie en vooroordelen tegen de achtergrond van de Tweede Wereldoorlog in Nederlands-Indië. In de voorbereidingslessen wordt uitgegaan van een mondiale benadering van de Tweede Wereldoorlog.

Ook zijn er open uren waarbij de leerlingen met familie de Wereldexpress kunnen bezoeken.

In 2015 en in de periode 25 april t/m 12 mei 2016 stond de lesbus Wereldexpress in het Amstelveense stadscentrum.

Op 25 april 2016 werd deze wederom geopend door burgemeester Mirjam van `t Veld.

De mobiele tentoonstelling Wereldexpress werd daarna door 14 klassen bezocht.

In 2017 hopen we die weer in het Stadshart te plaatsen mogelijk bij het Cobra-museum in de periode 29 mei t/m 9 juni.

Een drietal geselecteerde scholen deden daarna ook mee aan de jaaarlijke Ontmoetings- en herdenkingsdag in het Broersepark in een gebedshuis en de Roelof Venemaschool heeft daarna nog meegedaan aan de Speurtocht Tweede Wereldoorlog in Amstelveen Noord (Elsrijk en / of Randwijck).

 

20150608-opening-lesbus_jjongejan1-11-copy

Geef een reactie