Speurtocht Tweede Wereldoorlog Elsrijk

Een mondiale benadering van de Tweede Wereldoorlog dient ook de eigen leefwereld van de leerlingen in hun woonplaats Amstelveen  te omvatten en bij voorkeur daar te starten bijv. via de aanwezigheid van de herdenkingsmonumenten..

Vandaar dat we in samenwerking met vrijwilligers van Stadsdorp Elsrijk de speurtocht `Jaren van Verduistering’  hebben georganiseerd langs 10 hotspots waar belangrijke gebeurtenissen in de Tweede Wereldoorlog hebben plaats gevonden. Onderstaande video geeft een indruk:
Deze speurtocht is mede gebaseerd op een excursie voor volwassenen die Stadsdorp Elsrijk op 7 mei 2016 uitvoerden vanuit de Kruiskerk. De leerlingen hebben opdrachten uitgevoerd en kunnen op school de antwoorden op juistheid controleren alhoewel sommige vragen denkvragen zijn waarop verschillende antwoorden mogelijk zijn.

Deze video geeft een indruk van het verloop van beide wandeltochten waarvan ook Stadsdorp Elsrijk in hun nieuwsbrief verslag heeft gedaan.

De leerlingen kunnen na de speurtocht in de klas de antwoorden controleren.

 

20160520-speurtocht-pauluskerk1tekst

Geef een reactie