Syrische vluchtelingen voor de klas

Vanaf 1 december 2016 startte de  2de fase van `een tas voor Aleppo’ voor bovenbouwklassen van Amstelveense basisscholen. Voor de zomervakantie hebben de Roelof Venemaschool, de Eerste Montessorischool, de Willem Alexanderschool en de Zwaluw uit Nes aan de Amstel meegedaan zoals dit filmpje laat zien van de schooltas-actie de Zwaluw in Nes a/d Amstel.

Inmiddels is de eerste lichting van schooltassen dank zij de inspanningen van het Syrische comité in een Turks dorp nabij de Syrische grens gearriveerd en uitgedeeld aan de Syrische kinderen aldaar.

Die tassen zijn in dank in ontvangst genomen.

De tweede lichting van schooltassen van drie groep acht klassen van de Cirkel en de Willem Alexanderschool zijn inmiddels verzameld.

Maar de oorlogssituatie in Syrië èn in Irak gaat door al is de stad Aleppo gevallen. Veel kinderen blijven verstoken van onderwijs zoals blijkt uit de uitzending van `een vandaag‘ op 28 november 2016.

Kunnen wij vanuit Amstelveen iets doen om de pijn te verlichten?

Alle scholen hebben deze mail gekregen. Ze kunnen deze poster op hun website plaatsen of ophangen op de school. Mocht de school besluiten om aan deze actie die ook in 2017 doorgaat mee te doen dan kunnen ze de ouders deze brief sturen.

Samen met het Syrische comité hebben we een les verzorgd op de Willem Alexanderschool zodat de andere scholen de les zelf met powerpoint kunnen verzorgen of deze video af kunnen draaien.

 

leerlingen-rv1-imamstelveen

Geef een reactie