Tweede keer Lesbus Wereldexpress

Op maandag 25 april 2016 is de reizende doe-tentoonstelling de Wereldexpress geopend door de burgemeester Mirjam van `Veld met een groep 7/8 van de Kindercampus King.
Van vrijdag 22 april t/m 20 mei stond die in het Stadshart naast V & D / restaurant Kokusai. Deze trailer met doe-opdrachten voor leerlingen tussen 10 – 14 jaar oud wordt georganiseerd door ex-leerkrachten en vrijwilligers van het Amstelveense Scholenproject Ontmoeten en (Her)denken en bekostigd door de gemeente Amstelveen en de schoolbesturen Amstelland en Amstelwijs. Daarvoor werd een rooster gemaakt en werden de ouders geïnformeerd.
De opdrachten die gedurende bijna een uur uitgevoerd kunnen worden, hebben betrekking op discriminatie en vooroordelen tegen de achtergrond van de Tweede Wereldoorlog in Azië.

 

)

Geef een reactie