Jeugdjournaal over Tas voor Aleppo

Aan de derde fase voor de Tas voor Aleppo deden in december 2017  vijf basisscholen mee: de Linde, de Cirkel, de  Triangel, de Westwijzer en de Willem Alexanderschool.

Van deze actie zijn tv-uitzendingen gemaakt en uitgezonden via het Jeugdjournaal (over de Westwijzer) en RTVAmstelveen (over de Linde en de Cirkel)

Er werden 600 schooltassen verzameld waarbij sommige scholen op vrijwillige basis elke leerling een eigen schooltas lieten maken. Andere scholen lieten alle midden- en bovenbouwklassen meedoen waarbij leerlingen in overleg met hun ouders zelf spullen meenamen die in 6 à 10 klassenschooltassen werden verzameld. We schatten dat zodoende zo’n 1000 gezinnen hebben nagedacht over de oorlog in Syrië mogelijk gerelateerd aan de Tweede Wereldoorlog in Amstelveen. Zo leren de leerlingen oog te hebben voor het leed in oorlogssituaties en onze democratische vrijheden waarderen.

Op zaterdag 23 december werden de tassen in een grote container via de haven van Antwerpen naar Syrië via Turkije verscheept naar Syrië.

 

 

 

Geef een reactie