Warning: Parameter 2 to wp_hide_post_Public::query_posts_join() expected to be a reference, value given in /home/dialoogn/public_html/ontmoetenherdenk.nl/wp-includes/class-wp-hook.php on line 287
Orkestuitvoering er reed een trein naar Sobibor (Jules Schelvis) – Ontmoeten en (Her)denken
 
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Orkestuitvoering er reed een trein naar Sobibor (Jules Schelvis)

april 3, 2017 @ 8:00 pm - 10:00 pm

Op 3 april werd in de Augustinuskerk op de grens van Amsterdam en Amstelveen door het Nationaal symfonieorkest een bijzondere herdenkingsconcert gehouden onder de titel: ‘Er reed een trein naar Sobibor’ dat in de jaren 2013-2015 twaalf maal werd uitgevoerd. Het concert is een unieke samenwerking tussen Sobibor-overlevende Jules Schelvis (1921), orkestleider Jan Vermaning en het Nationaal Symfonisch Kamerorkest (NASKA).
Als waardig sluitstuk van dit project is nu een lespakket gemaakt voor de groepen 7 en 8 van het basisonderwijs. De scholen kunnen het symfonieorkest met het verhaal over Jules Schelvis eventueel inhuren.

Jules Schelvis was in 2015 ook aanwezig bij de jaarlijkse Ontmoetings- en Herdenkingsdag in de Amstelveense synagoge.

Van de toespraken hebben we een video gemaakt met aan het einde een illustratie van de betrokkenheid  van Jules Schelvis bij ons scholenproject. Deze mogen we echter niet publiceren.

 

Gegevens

Datum:
april 3, 2017
Tijd:
8:00 pm - 10:00 pm

Locatie

Augustinuskerk
Amstelveenseweg 965
Amsterdam buitenveldert, 1081 JG
+ Google Maps
Visit Us On FacebookVisit Us On Youtube