Onderwijsproject Amstelveense Indiëherdenking
Wij zijn een groep vrijwilligers die onder de stichting Ontmoeten & (Her)denken educatieve projecten uitvoeren over onvrijheidssituaties in onderwijs- en vormingssituaties. Wij zijn in 2012 voortgekomen uit de Amstelveense Indiëherdenking en willen daarom allereerst aandacht vragen voor de gevallenen en slachtoffers in Nederlands-Indië. Deze doelstelling is steeds inclusiever geworden en richten we ons op ons koloniaal verleden en de Tweede Wereldoorlog.

Bestuur Stichting Herdenking Gevallenen en Slachtoffers in Nederlands-Indië vanaf 2012 – 2022

170931 afscheid mirjam van t veld en Indiëmonument -+ namen

Buitenschools variant op Amstelveense basisscholen

Van 2013 t/m 2018 hebben we met steun van de toenmalige burgemeester Mirjam van `t Veld en twee schoolbesturen het Amstelveense scholenproject Ontmoeten & (Her)denken onder leiding van twee voormalige schooldirecteuren uitgevoerd. Met 15 basisscholen zijn een tiental projecten uitgevoerd.

Transculturele ontmoetingsdag in het Broersepark in Amstelveen. 2017

Binnenschools variant op Haagse basisschool:

Van 2019 t/m 2020 werd het transculturele project Ontmoeten & (Her)denken als binnenschools variant ontwikkeld voor de hindoestaanse Vahonschool in Den haag. Via workshops werd aandacht gevraagd voor het koloniaal verleden en andere maatschappelijke thema’s in het kader van transculturele burgerschapsvorming.

Workshop angklung spelen op de Vahonschool in Den Haag 2020