Wie zijn wij

In de pilotperiode (2013 t/m 2016) hebben wij als vrijwilligersgroep onder auspiciën van de Stichting Herdenking Gevallenen en Slachtoffers in Nederlands-Indië en ondersteund door de gemeente en twee schoolbesturen het Amstelveense scholenproject `Ontmoeten- en (Her)denken’ gestart. Vanuit een bepaalde missie / visie en bepaalde werkwijze tien educatieve evenementen in de vorm van leerarrangementen ontwikkeld die de komende jaren de scholen zelf zoveel mogelijk kunnen uitvoeren.

Vanuit verschillende herdenkingsorganisaties in het land die lokaal het einde van de Tweede  Wereldoorlog op 4 mei en 15 augustus herdenken, is de vraag ontstaan om onder de paraplu van `Ontmoeten & (Her)denken’ samen te werken en zo elkaars activiteiten uit te wisselen. Daarvoor is door de gemeente Amstelveen in 2017 een nieuwe landelijke stichting Ontmoeten & (Her)denken opgericht. Vandaar dat we met andere steden gaan samenwerken te beginnen regionaal met de gemeenten Stichtse Vecht (Loenen, Breukelen, Maarsen) en Amsterdam.

 

We hopen zo vanuit de gedachte 1 WO2 vooruit te spelen op de toekomst als er geen ooggetuigen meer zijn maar de gebeurtenissen uit de Tweede Wereldoorlog mondiaal gezien levendig houden zodat alle leerlingen en hun ouders in onze kleurrijke samenleving een gemeenschappelijke binding met elkaar zullen hebben.

Vrijwilligers bij de educatieve evenementen